dimecres, 9 de novembre del 2011

Conte ANEM A FER LA MIGDIADA


Durant el curs 2010-2011 vaig estar treballant, juntament amb la meva germana, en el disseny i les il·lustracions d’un conte titulat “Anem a fer migdiada”.
Aquest projecte va començar quan l’EMG (Escola de Música del Gironès), juntament amb el Consell Comarcal del Gironès, ens seleccionaven per dissenyar i il·lustrar el conte.
Nosaltres ens vam encarregar de parlar amb les editorials. Així com de fer tot el seguiment del projecte per tal de controlar fins l’últim moment tot el procés i garantir la bona qualitat d’impressió de les imatges.
La meva germana (la Rosa) i jo havíem treballat juntes en altres ocasions, però mai amb un conte.
Nosaltres partíem del text de l’Albert Riera. El conte s’estructura en cinc contes petits. Cada conte anava acompanyat d'una cançó i una partitura composades per l’Ultano Gómez.
Així doncs, vam treballar durant mesos colze a colze. L’experiència de treballar juntes ha estat genial!. Jo l’ajudava a triar els papers del fons, les tipografies, la composició… i ella m’ajudava amb el retoc i l’acabat digital de les il·lustracions pintades per mi. Entre les dues pensàvem quins detalls hi quedarien millor a cada pàgina per tal de què quedés tot al gust de les dues. Ens complementem a la perfecció!
Finalment els encarregats de la impressió van ser The Private Space i gràcies a la Núria Garcia, encarregada del departament d’impressió de l’empresa, vam poder anar fins a peu de màquina a comprovar la bona qualitat d’impressió per tal de que les il·lustracions quedessin igual que els originals. Per nosaltres, era un requisit fonamental treballar amb una empresa que fos rigorosa amb la qualitat de les imatges.

 El conte es va presentar a l’Auditori de Girona el 18 de juny del 2011. A l’escenari, tres actors van explicar el conte, acompanyats de més de 300 nens que van cantar les cançons del conte acompanyats d’una magnífica orquestra. Tota aquesta representació anava acompanyada de la projecció de totes les il·lustracions del conte. Va ser realment fantàstic!


Ha estat una gran experiència tan personal i com professional.
El proper dijous, 17 de novembre a les 19h a la Sala d’Actes de la Biblioteca del Prat, al Cèntric , jo i la Rosa, presentarem el conte i n’explicarem el seu procés creatiu.
ESTEU TOTHOM CONVIDAT!

6 comentaris:

  1. Ole menuda artista estas feta!
    Ara una pegunta: el teniu en format ePub per als més geeks? =P

    ResponElimina
  2. Felicitats guapísima ... i a la teva germana també ... no la conec però segur que es LA CANYA com tú ... Petons! ... y a hincharse ...

    ResponElimina
  3. carles moltes gràcies!!!!!!!!!!!!!!!!! per cert què és el format ePub? tu tranquil que te l'ensenyaré :D

    Moltes gràcies Ramón!!!!! tú si que ets la canya i seguiré el teu consell i m'hincharé! :D petonetssss

    ResponElimina
  4. Us ha quedat xulíssim, enhorabona a les dues! :)

    Què teniu pensat fer algun altre conte? Els fans incondicionals ens hem quedat amb ganes de més!!!

    ResponElimina
  5. merci sergiiiii!
    un projecte amb aquesta embargadura és impossible treballar individualemnt i jo tinc el millor equip! :)
    si surt la possibilitat de fer un altre conte seràs dels primers en saber-ho! :D gràcies pels ànims!!!!!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Simplemente...me encanta!!! Sigue dando caña Montse!!! Un abrazaco!!!

      Elimina