dilluns, 25 d’abril del 2011

Apunts de 3 a 5 minuts













De tant en tant necessito practicar el dibuix fent apunts de model. Aquest tipus d'exercicis i concretament aquesta sessió em permet per una banda recuperar l'observació de l'anatomia humana i per una altre l'estudi de la línia (rapidesa i expressió).

El dibuix de model, són sessions on la concentració és absoluta, no et permet pensar en res que no sigui el teu dibuix i el què veus. Un dels factors que fa que no tinguis temps a distreure't és el fet de que els apunts son de durada curta, en aquest cas, els dibuixos d'aquarel·la són de 5 minuts i els de creta de 3 min.
(El temps és or i en els apunts encara més ;))
En aquests apunts no hi ha una intenció de dibuixar la figura humana tal com és (com serien els estudi anatòmic, on el dibuix és mimètic) si nó que l'objectiu és expressar el què veus, com el moviment, l'atmosfera, composició, color o la línia... total, molts conceptes expressats en poca estona (UNA CANYA VAJA!)
És per això que també us vull dir què quan acabo una bona sessió d'apunts em sento alliberada tan mental com espiritualment, del tipus catàrtic ja que et sents tant bé que costa expressar-ho en paraules.

Us demano disculpes per la qualitat de les imatges...quan vaig acabar la sessió només tenia la càmara del mòbil i la qualitat és penosa. Però igualement es pot captar l'escència que és el que m'interessa mostrar, espero que us agradin :)

Tècnica: Aquarel·la, cretes i pastel.
Mides: 35 x 26 cm i Din A4

2 comentaris:

  1. Cada dibuix de de 3 a 5 minuts???? connectes el cervell a un plòter? ets un robot?

    El que només és aquarel·la (el tercer) el trobo la mar d'interessant.

    ResponElimina
  2. abans de res, GRÀCIES per dedicar temps veient el bloc i per comentar-me el post! et un molón!

    jajajjajjaja un robot diu... però sí que és veritat que en aquestes sessions el temps és preuat i no pots badar ni un segon... el fet de que et passis 4 hores fent apunts amb aquesta velocitat acabes esgotat!
    Me n'alegro molt que el tercer el trobis interessant...(suposo i espero que t'hagin molat també els altres :p...el tercer, és un dels més m'agraden de la sèrie :)
    gràcies!! petons
    montse

    ResponElimina